MĂRTURII PREOŢI POCĂIŢI

1.   Marturie Cristian Florea ,fost preot  ortodox

__________________________________________________________________________________________

2.   Marturie Ioan Nechita -fost preot ortodox

________________________________________________________________________________________

3.Mărturie Florin Bistriceanu , fost călugăr

__________________________________________________________________________________________

4.Mărturie Bogdan Ionescu – fost preot ortodox

 

_________________________________________________________________________________

5.Mărturie soție fost preot ortodox

__________________________________________________________________________________________

6.Mărturie Daniei Popa -fost preot ortodox

__________________________________________________________________________________________

7.Mărturie preot Reformat pocăit

__________________________________________________________________________________________

Mărturia unui preot pocăit – 7 episoade video

1.

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/marturia-unui-nou-preot-intors-la-dumnezeu-1

2.

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/marturia-unui-nou-preot-intors-la-dumnezeu-2#ref=profil

3.

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/marturia-unui-nou-preot-intors-la-dumnezeu-3#ref=profil

4.

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/marturia-unui-nou-preot-intors-la-dumnezeu-4#ref=profil

5.

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/marturia-unui-nou-preot-intors-la-dumnezeu-5#ref=profil

6.

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/marturia-unui-nou-preot-intors-la-dumnezeu-6#ref=profil

7.

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/marturia-unui-nou-preot-intors-la-dumnezeu-7#ref=profil

 

____________________________________________________________________________________________

Marian Ilie Stefanescu
Preotul Protopop al Bisericii Romane Unite cu Roma(Greco- Catolica)Resita,jud.Caras Severin care s-a pocait.
Sa nascut in orasul Hunedoara la 20 iulie 1953.
O parte a copilariei si-o petrece in Simeria,si impreuna cu parintii participa la intalnirile Oastei Domnului in adunarile clandestine.L-a cunoscut personal inca din copilarie pe poetul crestin Traian Dorz,urmasul preotului Iosif Trifa la conducerea Oastei Domnului.
In adunarile Oastei Domnului a inceput sa traiasca cu adevarat in spiritul autentic al lui Hristos prin poezii,cantari,audieri de predici,rugaciune,invatarea pe de rost a unor versete biblice si prin trairea zilnica concreta.
In anul 1959 s-a mutat in Banat la Calnic,langa Resita,unde tatal lucra la Uzina Constructoare de Masini Resita.Tatal era urmarit de Securitate datorita participarii sale la Adunarile Oastei Domnului,dar si a unor suspiciuni legate de unele sabotaje contra regimului la otelaria din Hunedoara si a fost persecutat.
La Calnic-Resita,a urmat ciclul I si al II –lea al Scolii Primare.
Pentru clasa a VIII-a parintii l-au tranferat la Resita,la Scoala Generala a Liceului nr.2,atunci,acum Traian Lalescu.
Inepand cu anul 1969 urmeaza cursurile Liceului Pedagogic din Caransebes,pe care l-a absolvit primind Diploma de invatator,dar nu a urmat drumul dascaliei,pentru ca destinul ii netezea o alta cale.
Imediat dupa terminarea Liceului Pedagogic,a inceput pregatirea pentru examenul de admitere la Institutul Teologic din Sibiu.Examenul l-a trecut cu bine si astfel din anul 1973 era student al acestei cunoscute institutii de invatamant teologic ortodox.
In timpul studiilor il vizita in mod regulat pe preotul greco-catolic Pompei Onofrei dar si pe fratele Nicolae Moldoveanu.Duminica dupa amiaza participa la un grup de rugaciune,cantare si aprofundare a Sfintei Scripturi.Din dorinta de a cunoaste intreg spectrul confesional din Sibiu a folosit timpul liber ,participand la serviciile religioase ale altor biserici:romano-catolica,evanghelica,baptista,crestini dupa evanghelie si chiar sinagoga.
Providenta avea inclus in programul ei ca in decorul Institutului Teologic Ortodox din Sibiu sa intre in legatura cu realitatea Bisericii Romane-Unite,Greco-Catolica,aflata in Catacombe.
Incepand cu anul 1976 intra in legatura cu cardinalul greco-catolic PSS Alexandru Todea,cel care a suferit ani grei de condamnare pentru credinta.
Pentru colaborarea cu cardinalul Todea,avea sa fie urmarit de Securitate in toata activitatea de acum inainte,ca student si preot.
In anul 1979,se casatoreste cu Lenuta Moraru din Resita,pe care a cunoscut-o la adunarile Oastei Domnului.Dumnezeu le-a dat doua fetite:Gratiana -Mariana si Bernadeta- Rut.
In anul 1980 pe data de 29 ianuarie a fost hirotonisit diacon iar pe 31 ianuarie preot de catre episcopul Timotei Seviciu in Catedrala din Timisoara.Activitatea pastorala avea sa si-o inceapa in comuna Belint,langa Lugoj,jud.Timis.Comuna Belint avea o populatie de 3000 de locuitori si peste 1000 de gospodarii.Administrativ bisericesc apartinea de Protopopiatul ortodox roman din Lugoj.Satele apartinatoare erau:Babsa,Gruni si Chizatau.
La Lugoj s-a format un grup de preoti,,dizidenti”format din clerici sinceri si de buna credinta care nu doreau sa traiasca in triunghiul perversitatii:una gandeau,alta spuneau si alta faceau.Normalitatea consta in a spune ce gandesti si a actiona in conformitate cu ceea ce gandesti si spui.
Din acest grup de preoti a facut si domnia sa parte.Ei militau si adresau memorii autoritatilor comuniste pentru:-libertatea Bisericii Greco-Catolice
-libertatea Oastei Domnului
-eliberarea preotului Gheorghe Calciu Dumitreasa
-combaterea antisemitismului
-admiterea religiei in scoli
-accesul bisericilor la mass-media
-accesul preotilor,pastorilor si liderilor religiosi in spitale,penitenciare,unitati militatre.
-reluarea procesiunilor publice de alta data.
Pe langa toate aceste introduce in parohia din Belint orele de cateheza pentru copii,invatandu-i cantarile Oastei si aratandu-le diapozitive cu imagini din Biblie.
A format grupe de rugaciune in casa unor credinciosi unde se adunau 10-15 persoane la rugaciune.Aici se rugau,cantau,citeau din Biblie si comentau textele pentru zidire sufleteasca.Erau un fel de ,,Betanii”biblice la credinciosii mai zelosi care-L cautau sincer pe Dumnezeu si doreau sa traiasca invatatura Domnului Isus Hristos.
Securitatea a inceput un razboi psihologic in timpul cat a slujit la Belint si s-a folosit de preoti colaboratori cu regimul,de oamenii gata de compromis.Preotii se imparteau in doua categorii:conformisti si non-conformisti.Conformisti faceau compromisuri iar non-conformistii cautau eliberarea fata de comunism si fata de ierarhii si preoti compromisi ai Bisericii Ortodoxe.Unii au plecat in America,Germania si alte tari.Domnia sa in forumul interior alesese:alaturarea de Biserica Greco- Catolica,care suferea in Catacombele romaniei.
Inca din anul IV al facultatii reusise sa ia legatura cu Comitetul Crestin Roman Pentru Apararea Libertatii Religioase si de Constiinta din Bucuresti.Ii cunoscuse pe marile personalitati ale momentului:Gh.Calciu Dumitreasa,Paul Nicolescu,Iosif Ton,Alexandru Todea,Nicolae Moldoveanu,Traian Dorz,Richard Wurmbrand,etc.
Datorita felului liber de a se purta in anul 1984 avea sa fie mutat la Barateaz,protopopiatul Timisoara.
In anul 1985,in catedrala din Timisoara,la predica pastorului Billy Graham,cand acesta a facut chemare la predare personala in fata Domnului Isus Hristos a ridicat mana in semn de predare alaturi de mitropolitul Nicolae Corneanu .
Inainte de revolutia din 1989 l-a cunoscut pe fratele pastor Petrica Dugulescu cu care a legat o frumoasa prietenie.A fost invitat la Biserica Baptista de pe strada Romulus sa predice Cuvantul dar si pastorul Petrica Dugulescu a fost invitat la dunarile Oastei Domnului unde se predica Cuvantul Domnului.
In anul 1990,si-a luat ramas bun de la credinciosii din Barateaz de la mitropolitul Nicolae Corneanu si a devenit unul din organizatorii diocezei Bisericii Unite din Banat cu sediul la Lugoj.
La Lugoj l-a intampinat cu dragoste PS.Ioan Ploscaru.care a reorganizat dioceza episcopiei Lugojului.Preotul Marian Stefanescu a fost repartizat la Resita.
Incepand cu anul 1990 a inceput prigoana din partea Bisericii Ortodoxe,care nu dorea sa cedeze locasul de cult pe care il foloseau,si care a apartinut Bisericii Greco-Catolice.
In anul 1997 incepe constructia unui locas de inchinare in cartierul Govandari care este finalizat in anul 2000 si sfintit de episcopul Mesian de la Lugoj.
Pe data de 21 Aprilie 2012 a organizat sfintirea statui Episcopului Martir Valeriu Traian Frentiu,proiect organizat de domnia sa.
A initiat o puternica miscare ecumenica la nivelul municipiului Resita,imprieteninduse cu pastorii:Samuel de la Biserica Penticostala si cu Daniel Barnutiu de la Biserica Baptista nr.1,punctul de unitate constituindu-l persoana Domnului Isus Hristos si Biblia.
In anul 2006 primeste din partea primariei Resita titlul de cetatean de onoare.
In calitate de protopop reinvie activitatea religioasa la bisericile din zona:Bocsa,Oravita si Resita.
Desi un om cu rezultate administrative vizibile in plan spiritual preotul protopop Marian Ilie Stefanescu si-a pus urmatoarele intrebari:-am atins sau macar m-am apropiat de esentialul vointei lui Dumnezeu?
-unde sunt copiii pe care timp de 23 de ani i-am botezat?
-unde sunt parintii si nasii lor?
-unde sunt copiii cu care am facut orele de cateheza?
-unde sunt mirii pe care i-am cununat in acest timp de mai bine de doua decenii?
-unde sunt sufletele pe care le-am indrumat,insotit si asistat in timpul de dinaintea mortii?
Cat am contribuit,oare,la mantuirea celor apropiati si a celor din comunitatea resiteana incredintata?
Si nu sunt intrebari retorice,ci reale!
Pe data de 15 noiembrie anul 2014,incheie legamant cu Domnul Isus Hristos,fiind botezat la maturitate in casa fratelui Nicolae Moldoveanu din Sibiu de catre fratii din gruparea ce functioneaza acolo!
Acum este parte a Asociatiei Preotilor Convertiti,lucrand cu evanghelia pentru ,,Reforma Spirituala”a poporului roman,alaturi de alti preoti convertiti.
A consemnat:Florea Daniel-Cristian,dupa intalnirea avuta cu fratele nostru pe data de 14 Ianuarie 2015.
Aceste date le-am extras din cartea scrisa de dumnealui intitulata:,,Drumul spre adevar al unui slujitor obisnuit”tiparita la Centrul Cultural,,Jacques Maritain”Blaj 2014.
Domnul sa fie slavit si prin acest slujitor al Sau.
Daca doriti sa comandati cartea cu marturia pe larg,scrisa intr-un mod foarte placut,puteti sa-mi scrieti mie si o ve-ti ptimi in cel mai scurt timp.
Telefon de contact:0728411592 si adresa de e-mail:danielcristianflorea@yahoo.com ori reformaspirituala@yahoo.com.Cartea este recomandat pentru cei care tin cu dintii de ortodoxie sau catolicism.

Preotul Protopop al Bisericii Romane Unite cu Roma(Greco- Catolica)Resita,jud.Caras Severin care s-a pocait.
Sa nascut in orasul Hunedoara la 20 iulie 1953.
O parte a copilariei si-o petrece in Simeria,si impreuna cu parintii participa la intalnirile Oastei Domnului in adunarile clandestine.L-a cunoscut personal inca din copilarie pe poetul crestin Traian Dorz,urmasul preotului Iosif Trifa la conducerea Oastei Domnului.
In adunarile Oastei Domnului a inceput sa traiasca cu adevarat in spiritul autentic al lui Hristos prin poezii,cantari,audieri de predici,rugaciune,invatarea pe de rost a unor versete biblice si prin trairea zilnica concreta.
In anul 1959 s-a mutat in Banat la Calnic,langa Resita,unde tatal lucra la Uzina Constructoare de Masini Resita.Tatal era urmarit de Securitate datorita participarii sale la Adunarile Oastei Domnului,dar si a unor suspiciuni legate de unele sabotaje contra regimului la otelaria din Hunedoara si a fost persecutat.
La Calnic-Resita,a urmat ciclul I si al II –lea al Scolii Primare.
Pentru clasa a VIII-a parintii l-au tranferat la Resita,la Scoala Generala a Liceului nr.2,atunci,acum Traian Lalescu.
Inepand cu anul 1969 urmeaza cursurile Liceului Pedagogic din Caransebes,pe care l-a absolvit primind Diploma de invatator,dar nu a urmat drumul dascaliei,pentru ca destinul ii netezea o alta cale.
Imediat dupa terminarea Liceului Pedagogic,a inceput pregatirea pentru examenul de admitere la Institutul Teologic din Sibiu.Examenul l-a trecut cu bine si astfel din anul 1973 era student al acestei cunoscute institutii de invatamant teologic ortodox.
In timpul studiilor il vizita in mod regulat pe preotul greco-catolic Pompei Onofrei dar si pe fratele Nicolae Moldoveanu.Duminica dupa amiaza participa la un grup de rugaciune,cantare si aprofundare a Sfintei Scripturi.Din dorinta de a cunoaste intreg spectrul confesional din Sibiu a folosit timpul liber ,participand la serviciile religioase ale altor biserici:romano-catolica,evanghelica,baptista,crestini dupa evanghelie si chiar sinagoga.
Providenta avea inclus in programul ei ca in decorul Institutului Teologic Ortodox din Sibiu sa intre in legatura cu realitatea Bisericii Romane-Unite,Greco-Catolica,aflata in Catacombe.
Incepand cu anul 1976 intra in legatura cu cardinalul greco-catolic PSS Alexandru Todea,cel care a suferit ani grei de condamnare pentru credinta.
Pentru colaborarea cu cardinalul Todea,avea sa fie urmarit de Securitate in toata activitatea de acum inainte,ca student si preot.
In anul 1979,se casatoreste cu Lenuta Moraru din Resita,pe care a cunoscut-o la adunarile Oastei Domnului.Dumnezeu le-a dat doua fetite:Gratiana -Mariana si Bernadeta- Rut.
In anul 1980 pe data de 29 ianuarie a fost hirotonisit diacon iar pe 31 ianuarie preot de catre episcopul Timotei Seviciu in Catedrala din Timisoara.Activitatea pastorala avea sa si-o inceapa in comuna Belint,langa Lugoj,jud.Timis.Comuna Belint avea o populatie de 3000 de locuitori si peste 1000 de gospodarii.Administrativ bisericesc apartinea de Protopopiatul ortodox roman din Lugoj.Satele apartinatoare erau:Babsa,Gruni si Chizatau.
La Lugoj s-a format un grup de preoti,,dizidenti”format din clerici sinceri si de buna credinta care nu doreau sa traiasca in triunghiul perversitatii:una gandeau,alta spuneau si alta faceau.Normalitatea consta in a spune ce gandesti si a actiona in conformitate cu ceea ce gandesti si spui.
Din acest grup de preoti a facut si domnia sa parte.Ei militau si adresau memorii autoritatilor comuniste pentru:-libertatea Bisericii Greco-Catolice
-libertatea Oastei Domnului
-eliberarea preotului Gheorghe Calciu Dumitreasa
-combaterea antisemitismului
-admiterea religiei in scoli
-accesul bisericilor la mass-media
-accesul preotilor,pastorilor si liderilor religiosi in spitale,penitenciare,unitati militatre.
-reluarea procesiunilor publice de alta data de cateheza pentru copii,invatandu-i cantarile Oastei si aratandu-le diapozitive cu imagini din Biblie.
A format grupe de rugaciune in casa unor credinciosi unde se adunau 10-15 persoane la rugaciune.Aici se rugau,cantau,citeau din Biblie si comentau textele pentru zidire sufleteasca.Erau un fel de ,,Betanii”biblice la credinciosii mai zelosi care-L cautau sincer pe Dumnezeu si doreau sa traiasca invatatura Domnului Isus Hristos.
Securitatea a inceput un razboi psihologic in timpul cat a slujit la Belint si s-a folosit de preoti colaboratori cu regimul,de oamenii gata de compromis.Preotii se imparteau in doua categorii:conformisti si non-conformisti.Conformisti faceau compromisuri iar non-conformistii cautau eliberarea fata de comunism si fata de ierarhii si preoti compromisi ai Bisericii Ortodoxe.Unii au plecat in America,Germania si alte tari.Domnia sa in forumul interior alesese:alaturarea de Biserica Greco- Catolica,care suferea in Catacombele romaniei.
Inca din anul IV al facultatii reusise sa ia legatura cu Comitetul Crestin Roman Pentru Apararea Libertatii Religioase si de Constiinta din Bucuresti.Ii cunoscuse pe marile personalitati ale momentului:Gh.Calciu Dumitreasa,Paul Nicolescu,Iosif Ton,Alexandru Todea,Nicolae Moldoveanu,Traian Dorz,Richard Wurmbrand,etc.
Datorita felului liber de a se purta in anul 1984 avea sa fie mutat la Barateaz,protopopiatul Timisoara.
In anul 1985,in catedrala din Timisoara,la predica pastorului Billy Graham,cand acesta a facut chemare la predare personala in fata Domnului Isus Hristos a ridicat mana in semn de predare alaturi de mitropolitul Nicolae Corneanu .
Inainte de revolutia din 1989 l-a cunoscut pe fratele pastor Petrica Dugulescu cu care a legat o frumoasa prietenie.A fost invitat la Biserica Baptista de pe strada Romulus sa predice Cuvantul dar si pastorul Petrica Dugulescu a fost invitat la dunarile Oastei Domnului unde se predica Cuvantul Domnului.
In anul 1990,si-a luat ramas bun de la credinciosii din Barateaz de la mitropolitul Nicolae Corneanu si a devenit unul din organizatorii diocezei Bisericii Unite din Banat cu sediul la Lugoj.
La Lugoj l-a intampinat cu dragoste PS.Ioan Ploscaru.care a reorganizat dioceza episcopiei Lugojului.Preotul Marian Stefanescu a fost repartizat la Resita.
Incepand cu anul 1990 a inceput prigoana din partea Bisericii Ortodoxe,care nu dorea sa cedeze locasul de cult pe care il foloseau,si care a apartinut Bisericii Greco-Catolice.
In anul 1997 incepe constructia unui locas de inchinare in cartierul Govandari care este finalizat in anul 2000 si sfintit de episcopul Mesian de la Lugoj.
Pe data de 21 Aprilie 2012 a organizat sfintirea statui Episcopului Martir Valeriu Traian Frentiu,proiect organizat de domnia sa.
A initiat o puternica miscare ecumenica la nivelul municipiului Resita,imprieteninduse cu pastorii:Samuel de la Biserica Penticostala si cu Daniel Barnutiu de la Biserica Baptista nr.1,punctul de unitate constituindu-l persoana Domnului Isus Hristos si Biblia.
In anul 2006 primeste din partea primariei Resita titlul de cetatean de onoare.
In calitate de protopop reinvie activitatea religioasa la bisericile din zona:Bocsa,Oravita si Resita.
Desi un om cu rezultate administrative vizibile in plan spiritual preotul protopop Marian Ilie Stefanescu si-a pus urmatoarele intrebari:-am atins sau macar m-am apropiat de esentialul vointei lui Dumnezeu?
-unde sunt copiii pe care timp de 23 de ani i-am botezat?
-unde sunt parintii si nasii lor?
-unde sunt copiii cu care am facut orele de cateheza?
-unde sunt mirii pe care i-am cununat in acest timp de mai bine de doua decenii?
-unde sunt sufletele pe care le-am indrumat,insotit si asistat in timpul de dinaintea mortii?
Cat am contribuit,oare,la mantuirea celor apropiati si a celor din comunitatea resiteana incredintata?
Si nu sunt intrebari retorice,ci reale!
Pe data de 15 noiembrie anul 2014,incheie legamant cu Domnul Isus Hristos,fiind botezat la maturitate in casa fratelui Nicolae Moldoveanu din Sibiu de catre fratii din gruparea ce functioneaza acolo!
Acum este parte a Asociatiei Preotilor Convertiti,lucrand cu evanghelia pentru ,,Reforma Spirituala”a poporului roman,alaturi de alti preoti convertiti.
A consemnat:Florea Daniel-Cristian,dupa intalnirea avuta cu fratele nostru pe data de 14 Ianuarie 2015.
Aceste date le-am extras din cartea scrisa de dumnealui intitulata:,,Drumul spre adevar al unui slujitor obisnuit”tiparita la Centrul Cultural,,Jacques Maritain”Blaj 2014.
Domnul sa fie slavit si prin acest slujitor al Sau.
Daca doriti sa comandati cartea cu marturia pe larg,scrisa intr-un mod foarte placut,puteti sa-mi scrieti mie si o ve-ti ptimi in cel mai scurt timp.
Telefon de contact:0728411592 si adresa de e-mail:danielcristianflorea@yahoo.com ori reformaspirituala@yahoo.com.Cartea este recomandat pentru cei care tin cu dintii de ortodoxie sau catolicism.”
sursa: reformaspirituala.ro
_______________________________________________________________________________________

 

Preoti romani convertiti in vizita la TV in Rep. Moldova

__________________________________________________________________________________________

.   Mărturia unui fost calugar care sa pocăit ( 6 episoade video)

1.http://www.youtube.com/watch?v=YAcs3qnKd-k&feature=related

2http://www.youtube.com/watch?v=GTZPXKalU4w

3.http://www.youtube.com/watch?v=SWYHnweWUNg

4.http://www.youtube.com/watch?v=ICzL523rO6U&feature=related

5.http://www.youtube.com/watch?v=CA0fupnw2qg&feature=related

6.http://www.youtube.com/watch?v=c4Bqi1XE1eQ

___________________________________________________________________________________________

    ALTE CATEGORII DE MĂRTURII  POCAINTA

Mărturie Alin Lolos    Mărturia convertirii
Mărturie Alin Lolos (Alain Blaine)     De ce învăţătura ortodoxă este falsă

Mărturie fost securist  pocăit

 Marturia  fostului iluzionist Alin Lolos (Blaine) care sa pocait  inregistrare video   emisiune de la Antena 1

 

http://www.youtube.com/watch?v=4pvYt9hDmq0&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=Pdz6UoiAy_4&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=_YY4nPo1AhY&feature=relmfu

www.youtube.com/watch?v=Jd2iFJV1pmY&feature=relmfu

http://www.http://www.youtube.com/watch?v=UzHxATx05zs&feature=relmfu

___________________________________________________________________________________

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: