Creștinismul în Germania

Jumătate dintre germani au o Biblie, și doar 6% o citesc în mod regulat . Procentul este egal între romano-catolici și protestanți. Comemorările pentru Reforma din 2017 nu au avut un impact profund, spun experții.

În Germania , țara care a trăit o dată Reforma protestantă, nu mulți însa au citit Scriptura în mod regulat. Jumătate dintre germani au o Biblie  în casă, însă doar 6% au citit-o, potrivit datelor Institutului de Cercetare Info-Consulere. Lipsa de interes în lectura Bibliei este o realitate între oameni religioși, a declarat directorul Herrmann Binkert în timpul unui congres anual – media creștină în Schwäbisch Gmünd.

Doar 8% dintre romano-catolici și 7% dintre protestanți citesc Biblia în mod regulat. Singura denominație creștină care iese în evidență sunt membrii bisericilor evanghelice (32%) , deși chiar și această cifră este mai mică decât se aștepta. Doar o parte sunt interesați de credința creștină De asemenea, cercetarea a constatat că 17% dintre germani ar fi deschisi să afle mai multe despre credința creștină.

Pe de altă parte, 26% au spus că sunt atei și spun că nu există Dumnezeu.

La congres, experții au analizat, de asemenea, impactul celei de-a 500-a aniversări a Reformei Protestante . Deși 7 din 10 germani au auzit despre comemorări , mesajul nu a fost suficient de  bine difuzat, spun analistii de comunicare. Participarea a fost scăzută la sutele de evenimente organizate în Germania în anum 2017, Informează Evangelicalfocus.

 

 

..

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: